zwangerschapskleding

Je bent zwanger en dat mag heel de wereld zien met mooie zwangerschapskleding! De ronde vormen die je tijdens je zwangerschap krijgt, kun je prachtig accentueren door positiemode te dragen. Deze kleding staat niet alleen mooi, maar zit ook nog eens lekker!

Zwangerschapsbroek

De meeste vrouwen merken na een maand of vier dat hun broeken écht te strak gaan zitten. Je kunt beginnen met een stukje knoopsgaten elastiek waarmee je voor een tijdje positiemode maakt van je favoriete broek of rok. Maar op een gegeven moment red je het daarmee ook niet meer. Vanaf de vierde maand kun je het beste een zwangerschapsbroek en zwangerschapskleding gaan dragen. Deze broeken zitten zit comfortabel en hebben een prettige pasvorm. De stoffen zijn soepel en elastisch, zodat ze meegroeien met je buik. Bedenk dat je een zwangerschapsbroek waarschijnlijk intensiever zult dragen dan een gewone broek. Dat vraagt wel wat van het materiaal!

Zwangerschapsjurk

Vind je het zonde om geld te steken in ‘tijdelijke’ kleding? Besef dat het je zwangerschap een bijzondere tijd is, waarin je echt gezien mag worden! In een lief jurkje voel je je waarschijnlijk stukken charmanter dan in een joggingbroek met slobbertrui. En dat heeft weer invloed op je gemoed!

Hoe zwangerschapsmode shoppen?

Zwangerschapsmode is allang niet meer oubollig: er zijn ontzettend veel leuke kleren te krijgen in hippe modellen. Bij speciaalzaken hangen de rekken vól met zwangerschapsmode, zodat je de leukste combinaties kunt samenstellen. Ook steeds meer gewone modeketens hebben een zwangerschapscollectie. Het is handig om een paar basics te kopen, die je met elkaar kunt combineren. Met een spijkerbroek of ‘nette’ broek, wat leuke rokjes en een aantal leuke shirts, overslagtops en vestjes kom je een heel eind! Soms kun je ook gewone (elastische) T-shirts blijven dragen. Sommige kledingstukken, zoals wikkelvestjes, kun je eindeloos blijven dragen. Met accessoires als een mooie sjaal of opvallende ketting maak je je outfit helemaal af. Hou bij het shoppen je normale confectiemaat aan; de positiemode merken houden rekening met het feit dat je buik groeit.

Buikbanden

Natuurlijk mag je buik gezien worden en met een buikband accentueer je dat nog even extra! Worden je T-shirts aan het einde van je zwangerschap een beetje te kort, dan lost een buikband het stukje te kort voor je op. Buikbanden, meestal gemaakt van rekbare tricot stoffen, accentueren niet alleen je buik maar geven je ook net dat beetje extra ondersteuning. Dat kun je goed gebruiken nu je steeds ronder en ook zwaarder wordt! Deze buikbanden zijn er van veel merken, in veel kleuren en met bedrukking naar keuze. Wil je wat zwaarder geschut, kies dan voor een support buikband. Deze is gemaakt van steviger materiaal en heeft een ingeweven ondersteuning. Dat is prettig met dragen en ontlast je rug!

Borstvoedingskleding

Voor na de zwangerschap kun je kijken naar borstvoedingskleding. Er zijn voedingsbh’s, voedingshemden, nachthemden, maar er zijn tegenwoordig ook prachtige shirts, truien en zelfs jurkjes. Deze kleding heeft handige openingen, zodat je je niet helemaal bloot hoeft te geven wanneer je je baby aanlegt!

Meer lezen over zwangerschapsbh, voedingsbh

Foto: Noppies