zwangerschapsbh

Tijdens de zwangerschap ondergaan je borsten een verandering. Je borsten worden gevoeliger en zwaarder door het groeiende melkklierweefsel. Om ervoor te zorgen dat je borsten tijdens de zwangerschap voldoende ondersteuning krijgen en ongehinderd kunnen groeien zijn er speciale zwangerschapsbh’s.

Wat is een zwangerschapsbh

Een zwangerschapsbh is een beha die je tijdens de zwangerschap intensief zult dragen, eigenlijk vanaf het moment dat je je eigen beha’s niet meer draagt. Een zwangerschapsbh is gemaakt van zacht materiaal, zit comfortabel en de cups zijn gemaakt van rekbaar materiaal. Naarmate de zwangerschap vordert worden je borsten groter en de cups groeien met je borsten mee. Voor de eerste periode kun je ook een losse extender overwegen, dat is een soort inzetstukje met haakjes, die je tussen de sluiting van je eigen bh kunt zetten.

Waarom een zwangerschapsbh kopen

Naarmate je borsten groter en zwaarder worden heb je behoefte aan een bh die genoeg steun geeft. Sommige vrouwen kiezen voor een gewone beha in een maatje groter, maar dat is niet verstandig. Je borsten kunnen namelijk wel 1 tot 2 maten groeien! Zwangerschapsbh’s zijn extra stevig, hebben meerdere verstelhaakjes zodat je ze lang door kunt dragen en hebben elastische, meegroeiende cups en brede bandjes. De bh voelt zacht en comfortabel, randjes en naden zijn weggewerkt. Daarnaast zorgt een goede zwangerschapsbh voor een goede pasvorm zodat je kleding mooier staat. Precies wat jij nu nodig hebt.

Wanneer koop je een zwangerschapsbh?

Je merkt vanzelf wanneer het tijd is om een zwangerschapsbh te gaan dragen. Je eigen bh’s voelen niet meer prettig: ze zijn te klein of irriteren je gevoelige borsten. Dat is meestal rond de 3 maanden.

Hulp bij striae en hangborsten

Met een goede zwangerschapsbh verklein je het risico op nek- en rugklachten maar ook op striae en hangborsten. Je kunt namelijk ook striae krijgen op je borsten! Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met grotere borsten een grotere kans lopen op striae dan vrouwen met een kleinere cupmaat. Je weet van tevoren nooit hoe het met de elasticiteit van het onderhuids bindweefsel van je borsten is gesteld en of de huid zal uitrekken, maar met een bh met goede ondersteuning neem je het zekere voor het onzekere.

Welke zwangerschapsbh

Er zijn verschillende merken en modellen zwangerschapsbh’s waar je uit kunt kiezen. Er zijn bh’s gemaakt van glad materiaal, naadloos of met een kantje, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Er zijn tegenwoordig ook mooie zwangerschapsbustiers verkrijgbaar gemaakt van zacht en soepel materiaal met ingeweven cups. Heb je echter cup C of groter, dan kun je beter kiezen voor een zwangerschapsbh met betere ondersteuning.

Zwangerschapsbh met of zonder beugel

Veel zwangerschapsbeha’s bevatten geen beugel, maar er zijn ook zwangerschapsbh’s met beugel die je veilig kunt dragen. Dan loopt de beugel breder uit naar de oksel om het tere borstweefsel niet af te knellen. Of je kunt kiezen voor een bh’s met een gelbeugel.

Waar kun je een zwangerschapsbh kopen

Voor een goede zwangerschapsbh kun je terecht bij lingeriewinkels, winkels die gespecialiseerd zijn in zwangerschapsmode of bij grotere babyspeciaalzaken met een afdeling voor zwangerschapslingerie. Online kopen kan natuurlijk, maar dan krijg je geen persoonlijk advies. Het is toch wel fijn om verschillende modellen uit te proberen en advies te krijgen, en dat kan heel goed in de fysieke winkel.

Waar let je op bij het kopen van een goede zwangerschapsbh

Let bij het kopen op het materiaal: is het zacht en comfortabel en groeien de cups mee? Bij het passen mag de bh niet knellen of irriteren. Ook mag er geen borstweefsel uitpuilen.

Een zwangerschapsbh is wat anders dan een voedingsbh, lees meer.
Lees meer over het gebruik van een buikband.
Afbeelding: Anita maternity