petit bateau antistraling babykleding

Over de effecten van straling door smartphones, antennes, draadloos internet etc. is veel gezegd en geschreven. Inmiddels zijn er kledingmerken die inspelen op de mogelijk negatieve effecten. Zij maken gebruik van een stof waarin zilver is verwerkt dat het effect van elektromagnetische golven neutraliseert.

Negatieve invloed van straling op celontwikkeling

Critici wijzen op de negatieve invloed van straling op celontwikkeling, DNA replicatie en de hersenfuncties van jonge kinderen als gevolg van straling. Op het kennisplatform Elektromagnetische Velden is te lezen dat kinderen niet meer of minder aan elektromagnetische velden van mobiele communicatie worden blootgesteld dan volwassenen. Ook zijn er geen aanwijzingen dat kinderen gevoeliger zijn voor elektromagnetische velden. Wel is aangetoond dat kleinere mensen (waaronder kinderen) verhoudingsgewijs iets meer straling opnemen dan volwassenen. Maar effecten op lange termijn zijn niet aangetoond. Deskundigen zetten dan ook hun vraagtekens over het nut van deze kleding.

Geen paniek, wel voorzichtig zijn met zwangere vrouwen en baby’s

Geen reden tot paniek dus maar deskundigen adviseren ouders wel om kinderen niet te veel bloot te stellen aan mobiele telefoons, taptops, wifi etc. in de slaapkamer en daarbuiten. Dat geldt natuurlijk helemaal voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kind. Onder het mom van ‘voorkomen is beter dan genezen’, brengen een aantal merken tops, broeken, jurken, mutsjes en dekentjes op de markt die het stralingseffect moeten minimaliseren.

Belly Armor antistraling kledingcollectie

Belly Armor kwam in 2008 al met een gespecialiseerde antistraling kledingcollectie die bestaat uit buikbanden, dekentjes, borstvoedingsdoeken, babymutsjes. Er zijn nu zelfs boxershorts voor mannen. De door hun gebruikte RadiaShield stof is zacht, licht, ademend, machine wasbaar en vrij van giftige stoffen.

Noppies zwangerschapskleding antistraling

Noppies heeft een zwangerschapskledinglijn ontwikkeld bestaande uit tops, broeken, jurken en een jeans waarin zilver is verwerkt. Daarvoor is een samenwerking aangegaan met RADYGO, een bedrijf die zich heeft gespecialiseerd in stralingswerende producten.

Petit Bateau’s collectie

Petit Bateau komt bezorgde ouders tegemoet met een baby- en peutercollectie. De gebruikte stof bevat katoen en zilverkleurig garen dat voor 99,5% bescherming biedt. De collectie bestaat uit een mutsje en deken.

Foto: Petit Bateau