flesvoeding accessoires

Om het flesvoedende moeders en vaders zo makkelijk mogelijk te maken zijn er handige accessoires verkrijgbaar zoals een flessenborstel, mixers, afdruiprekjes en dispensers maar ook producten om een flesje te maken en te geven als je op reis of onderweg bent.

Flessenborstel en spenenborstel

Voor het schoonmaken van de flessen en spenen heb je een sopje, een flessenborstel en spenenborstel nodig. Daarmee kom je in alle kleine hoeken en gaatjes! Er zijn zelfs complete flesvoeding schoonmaaksets verkrijgbaar, met daarin borstels van verschillende formaten. De borstels berg je staand op, het water wordt afgevoerd.

Anti-klontermixer

Als je melkpoeder voor flesvoeding mixt met water kunnen er klontjes ontstaan. Je kunt natuurlijk een vork gebruiken om dit los te roeren maar er is ook een handige mixertje dat in elke soort fles kan worden gebruikt. Door het cyclooneffect wordt de flesvoeding lekker romig. Ze zijn meestal klein dus kunnen makkelijk mee in de luiertas. Ook na de babytijd bewijst deze mini-mixer zijn dienst, want je kunt de mixer ook gebruiken voor het oplossen van andere poederdrankjes of als melkopschuimer!

Afdruiprekje voor flessen en spenen

Hoe laat je flessen, spenen en fopspenen goed droog worden? Dat kan natuurlijk op een schone theedoek, maar het kan leuker in vrolijk ogende uitdruiprekjes die mooi staan op je aanrechtblad! De afdruiprekjes in de vorm van een grasmatje, plant of bloem kun je gebruiken voor talloze baby accessoires, waaronder flessen, spenen, fopspenen en doppen. Onder deze afdruiprekjes zit altijd een gedeelte waar het druppelende water kan worden verzameld waarna je het bakje kunt leeggooien.

Melkpoeder dispenser of doosje

Er zijn handige dispensers, doosjes of afsluitbare bekers in de handel waarmee je aparte porties melkpoeder kunt bewaren en meenemen. Dat is handig voor als je onderweg bent of op vakantie gaat! Is het tijd om een flesje klaar te maken dan doe je een compartimentje open en strooit het poeder in de fles met voorgekookt water. Er zijn doosjes met daarin bijvoorbeeld 9 melkdoseringen, maar ook doosjes die je kunt stapelen of schroeven op andere doosjes waarin je snacks kunt bewaren.

Babyflessen van roestvrij staal

Roestvrij stalen flessen hebben geen plastic coating aan de binnenzijde en zijn reuze handig als je op pad bent. Want hierin kun je verwarmde melk lang warm houden en de baby gewoon de fles geven. Het voordeel van deze flessen is dat ze heel sterk zijn en lang mee gaan, ook is RVS geurvrij en smaakvrij. Als je er één koopt let er dan op dat speen, tuit en beschermkap gemaakt zijn van goede siliconen en dat de hals breed is zodat je de fles gemakkelijk kunt schoonmaken. RVS flessen kunnen wel in de vaatwasser maar niet in de magnetron.

Flessenwarmer voor in de auto

Onderweg in de auto en je baby heeft reuzehonger? Er zijn hoezen of sleeves met een isolerende binnenzijde waarin je een flesje kunt opwarmen. Vaak kun je er ook potjes mee opwarmen. Er zit een speciale stekker aan die in de sigaretten aanstekergedeelte van de auto past. Maar er zijn tegenwoordig ook exemplaren met een USB aansluiting die je in de auto met 12 Volt of met een powerbank kunt gebruiken!

Spuugdoekje

Hier kun je niet genoeg van hebben: spuugdoekjes! Je legt deze na de voeding over de schouder waarna je baby een boertje kan proberen te laten. Maar ze zijn ook ideaal om bij de hand te hebben om een mondje schoon te vegen of voor een ander eetongelukje. Veel spuugdoekjes hebben een langwerpige vorm, maar er zijn ook andere modellen en vormen zoals rond, ovaal, in de vorm van een ster…. Spuugdoekjes zijn meestal gemaakt van zachte badstof, dit materiaal kan veel vocht absorberen. In plaats van een spuugdoekje wordt ook wel een hydrofiele luier gebruikt. De meeste babytextielmerken hebben wel spuugdoekjes in hun assortiment met de mooiste dessins.

Foto: Boon