spuugdoekje

Of je nu borstvoeding, kunstvoeding of een babyhapje geeft, een spuugdoekje is een onmisbaar hulpmiddel dat fijn is om bij de hand te hebben, thuis en onderweg.

Wat is een spuugdoekje?

Je gebruikt een spuugdoekje voor het afvegen van wat teruggegeven melk door je kindje, legt ‘m over de schouder voor het laten van een boertje (waarbij je baby hoogstwaarschijnlijk ook wat melk teruggeeft). Of je veegt er wat etensresten mee weg op het gezichtje of kleding van je baby. Ideaal dus bij het geven van borstvoeding, flesvoeding of een groente- of fruithapje!

Hoe ziet een spuugdoekje eruit

De vorm van een spuugdoekje, spuuglapje of monddoekje varieert; van een vorm van een hart, blaadje, rechthoekig, rond, geschulpt, langwerpig… De meeste babytextielmerken hebben wel een eigen vorm spuugdoekje in hun assortiment en sommige merken zijn er ook bekend mee geworden!

Wanneer gebruik je een spuugdoekje

Een spuugdoekje zul je meerdere keren per dag gebruiken bij elke voeding. Het is daarom handig om een paar exemplaren aan te schaffen zodat je niet misgrijpt als de andere in de was zitten!

Tips voor het kopen van een spuugdoekje

Kijk bij het kopen van een spuugdoekje of deze is gemaakt van zachte stof die veel vocht kan opnemen zodat het vocht niet te snel doorlekt op jouw kleding, bijvoorbeeld badstof. Controleer ook of de vorm van het doekje goed op je schouder blijft liggen en niet onbelangrijk: of je het doekje op minstens 40 graden kunt wassen!

Verwar een spuugdoekje niet met een speendoekje! Meer lezen

Foto: koeka